Köp- och leveransvillkor

Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 1-5 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid. 

Försäljning- & leveransvillkor

Halvajobbet.se drivs av Hyresmaskiner i Eskilstuna  AB. Vi levererar fn inte till andra länder än Sverige. Fri frakt på alla ordrar över 500 kronor inklusive moms.

Så här går det till

 • Ni lägger en order,
 • Ni betalar via de betalsätt som finns hos Klarna,
 • Ni får en avisering, sms, av transportören när det kommit fram till Ert utlämningställe och ni tar Er dit och hämtar ut det. 
 • Om varan skulle vara slut eller restnoterad så kontaktar vi er givetvis. Därefter får ni själva besluta hur ni skall göra. 
 • Vi uppdaterar er order varefter processen fortskrider till varan är på väg till er och då får ni ett sändningsnummer mailat till er.
 • Om ni valt att hämta varorna på plats hos oss i butiken så hör vi av oss när beställningen finns för avhämtning.   

 

Frakter och kostnader

Vi levererar över hela Sverige. Varor levereras inom 1-5 arbetsdagar beroende på om vi eller leverantören har det på lager. Vi kontaktar er via mail eller SMS när vi har leveranstid. Vill du ha leveranstid innan beställning så får ni höra av er. Vi finns på telefon mån-fre 016-510150 mellan 07-16 eller så når ni oss via e-post.

Vi skickar de flesta beställningar med DHL eller Postnord.  Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget eller andra omständigheter vi ej råder över.

Upptäcker du skador på paketet rekommenderar vi att du inte hämtar ut ett skadat paket från ett ombud och anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar vår kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada - annars kommer reklamationen att avslås. Tänk på att adresskortet ska sitta kvar.

Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta oss och göra en skadeanmälan. Transportföretagen har i regel 30 dagar på sig enligt avtal att hantera skador mm, Hyresmaskiner i Eskilstuna AB/Halvajobbet.se tar Ej ansvar för skador som Ej godkänts av transportbolagen.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Vid ordervärde överstigande 500 kr bjuder vi på fraktkostnaden.

 

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal utanför affärslokaler (enligt Konsumentverkets rekommendationer). Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej företag/näringidkare och ej specialbeställda varor). Vill du under denna tid returnera din vara för återköp ska du skicka tillbaka varan förpackad i oskadad original emballage tillsammans med kvitto och ett meddelande där det klart framgår att du vill nyttja ångerrätten. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Vid godkänd retur återbetalar vi pengarna till dig inom 30 dagar. Du som kund ansvarar för och bekostar returfrakten, välj gärna en spårningsbar frakt. Det är alltid garanti på de produkter du köper i 24 månader likställt med de villkor som anges i gällande Konsumentköplagstiftning(Fabriks garanti 12 mån + Konsumentköps garanti 12mån). För företag/näringsidkare löper garantiåtagandet under 3-12 månader från ursprunglig leveransdag beroende på tyå av vara. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador.

 

Du kan också meddela oss om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till oss. Blanketten hittar du här:

https://www.konsumentverket.se/contentassets/c78f43844da74c7786821d8d12a98b5a/angerblankett_konsumentverket_150817.pdf

Frakt kan du boka här:

https://www.dhlpaket.se/sv/privatkund/skicka-paket/sverige-eu.html

https://portal.postnord.com/skickadirekt/

Retur- och postadress:

Hyresmaskiner i Eskilstuna AB

Norra Hamn

633 46 Eskilstuna

Obs gods hämtas inte av oss hos ombud utan ska skickas på sådant sätt att godset kommer till oss på denna adress.

 

Betalningsalternativ

Halvajobbet.se har valt klarna som samarbetspartner för alla våra betalningar, se olika alternativen nedan.

 

Klarna

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

Surfa in på Klarna kundtjänst, logga in på MyKlarna eller ring dem på tel: 08-12012010

Minimiorder

Minimiorder är 50 kr inklusive moms.

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i GDPR.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med oss på halvajobbet.se. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

PriceRunner Köpskydd

Produkter

Handla

Information

Läs våra recensioner